Anneke's huisvlijt

Onder de term 'huisvlijt' wordt thuis verricht handwerk verstaan, in dit geval door Anneke. Ze werkt met verschillende materialen en diverse technieken en verdiept zich graag in 'hoe men het vroeger deed' en wat wij daar nu van kunnen leren. Daarnaast vindt Anneke het leuk én belangrijk om de door haar vergaarde kennis door te geven aan anderen.

 

 SPINKURSUSSEN

 

1. VAN WOL TOT BOL - 4x

Het doel van deze kursus is het spinnewiel leren hanteren én een bruikbaar garen maken. Er is aandacht voor het hele proces: van de ruwe vacht tot en met een frisgewassen bolletje garen. Aan de hand van hetgeen tijdens de les is besproken ga je thuis verder oefenen. De kursus wordt gehouden in Deventer. Meer info en/of aanmelden.

 

2. VAN HAREN TOT GAREN - in voorbereiding ...
 
 
3. DUBBELE VACHT - 2x
Volgens een beproefde Scandinavische methode scheiden we de schapenvacht in dekharen en onderwol. Beide worden spinklaar gemaakt. De spintechniek van zowel dekharen als onderwol komen aan bod en er is aandacht voor de afwerking van het gesponnen garen. Vervolgens gaan we daarmee aan de slag. De kursus wordt gehouden in Deventer en is ook heel geschikt voor diegenen die weven en zelf hun garen willen maken. Meer info en/of aanmelden.