Workshops

Anneke's huisvlijt » Workshops

Onderstaande workshops zijn bedoeld om inzicht en vaardigheid te vergroten.

Een workshop duurt 2,5 uur. Je brengt je eigen gereedschap mee (spinnewiel/kaardeborstels/kammen). De kosten zijn € 35,00 p.p., incl. materiaal.

 

TWIJNEN - maandag 5 november a.s. van 10-12.30 uur (aanmelden kan tot 29 oktober)

Aan bod komen de verschillen tussen 2- en 3-draads garen, twistrichting, twijnritme, draadspanning- en geleiding, gebruikelijk twijnen, Navajotwijnen. Na de introductie ga je aan de slag met een techniek naar keuze. Meebrengen: zelf gesponnen 1-draads garen.

 

KAARDEN

Je leert op Scandinavische wijze handmatig kaard- en spinrollen maken en deze 'zijdelings' verspinnen tot een luchtig kaardgaren.

 

KAMMEN

Aan bod komen grof en fijn kammen, lont trekken, parallelspinnen, U-spinnen en van de kam spinnen. Na de introductie ga je aan de slag met een techniek naar keuze.

 

DUBBELE VACHT
Volgens een beproefde Scandinavische methode scheiden we de schapenvacht in dekharen en onderwol. Beide worden spinklaar gemaakt. De spintechniek van zowel dekharen als onderwol komen aan bod en er is aandacht voor de afwerking van het gesponnen garen.
 

CHIENGORA

Aan bod komen verschillende soorten hondenhaar en de verwerking ervan (spoelen, wassen, mengen, spinnen, afwerken). Na de introductie ga je aan de slag met een haarsoort naar keuze. Of breng je eigen hondenhaar mee.