Workshops

Anneke's huisvlijt » Workshops

Onderstaande workshops zijn bedoeld om inzicht en vaardigheid te vergroten.

Een workshop duurt 2,5 uur en begint met een theoretische introductie. Daarna ga je zelf aan de slag met een techniek naar keuze. Je brengt je eigen gereedschap mee (spinnewiel/2 lege spoelen/kaardeborstels). De kosten zijn € 35,00 p.p., incl. materiaal.

 

TWIJNEN

Aan bod komen de verschillen tussen 2- en 3-draads garen, twistrichting, twijnritme, draadspanning- en geleiding, gebruikelijk twijnen, Navajotwijnen. Meebrengen: zelf gesponnen 1-draads garen.

 

KAARDEN

Je leert op Scandinavische wijze handmatig kaard- en spinrollen maken en deze 'zijdelings' verspinnen tot een luchtig kaardgaren.

 

KAMMEN

Aan bod komen grof en fijn kammen, lont trekken, parallelspinnen, U-spinnen en van de kam spinnen.

 

DUBBELE VACHT
Volgens een beproefde Scandinavische methode scheiden we de schapenvacht in dekharen en onderwol. Beide worden spinklaar gemaakt. De spintechniek van zowel dekharen als onderwol komen aan bod en er is aandacht voor de afwerking van het gesponnen garen.
 

CHIENGORA

Aan bod komen verschillende soorten hondenhaar en de verwerking ervan (spoelen, wassen, mengen, spinnen, afwerken). Na de introductie ga je aan de slag met een haarsoort naar keuze. Of breng je eigen hondenhaar mee.